Längesen vi sågs

kl. 19:33:44, 2011-09-12

Vi har längtat och väntat och räknat ned och hatat ordet srejk. Så till sist dagen D. Och vilken första omgång vi bjöds på. 35 mål fördelat över tio matcher ger ett snitt på 3,5 mål per match (nähä?). Tråkiga, taktiska och defensiva Serie A? Nja, det här var verkligen värt att vänta på. Märkliga defensivexperter som Drillo får ursäkta, vi älskar ju det här.

---

Innan Milan-matchen ställde jag fyra frågor att söka svar på. Hur gick det? Ja, Zlatan gjorde mål såklart. Vackert framspelad av Aquilani-Cassano. Men det såg stundtals lite småsegt ut. Matchformen saknades. Kände han av ljumskskadan redan på San Siro?

Vidare. Cassano startade alltså bredvid Zlatan och visade upp en form vi inte sett honom i på ett bra tag. Trivselkilona hade minimerats och Baris juvel levererade förutom Ibra-assist nickmålet till 2-2.

I Lazio var Hernanes relativt osynlig. På mitten glänste i stället Mauri som assisterade Klose-Cissé till deras respektive mål. I andra jobbade sig Milan in i matchen och i takt med Rejas defensiva byten fick de rödsvarta kontroll över bollinnehavet. Men Lazios första 20-25 minuter visade utan tvekan att de har tillräcklig med kvalité för att tillhöra den absoluta toppen. Frågetecken återigen för försvaret dock. Zauri hade ingen rolig fredagkväll och Radu saknades verkligen.

---

Lördagens möte på Dino Manuzzi var historiskt genom att vara den första Serie A-matchen på konstgräs (Novara, också med konstgräs, började borta). Cesena var i allra högsta grad med i matchen fram till Benalounes andra gula kort tidigt i andra halvlek. Efter det mest Napoli fullt logiskt. Två saker att ta med sig från kvällen: Pandevs jättemiss och Campagnaros monsterinkast fram till Lavezzis 0-1.

---

Söndagen:

* Maxi Moralez, Serie A:s kortaste (?) spelare presenterar sig omedelbart. Gör båda målen i Atalantas 2-2-match i Genoa.

* Moestafa El Kabirs facit i debuten för Cagliari. Ett mål, ett gult. Speltid? 9 minuter.

* Hur låter det då när ditt lag nickar in 2-2 i 86:e minuten i er första match i högsta serien på 55 år? Tja, det skulle kunna låta såhär.

* Laget som inga vet hur de ska tippa tog helgens kanske tryggaste seger. Prydliga 2-0 till Viola.

* Catania och Siena kryssade och om den matchen har jag ingenting att tillägga. Såg inte en sekund och det känns väl såhär i efterhand rätt klokt.

* Gabriel Torje, Rumäniens Messi, stillade enligt uppgift saknaden efter Alexis Sanchez. Talangjägarna tycks ha gjort det igen. Gjorde Di Natale mål då? Ja.

* Lichtsteiner rullade in det första seriemålet på nya Juventus Stadium, vackert framspelad av Pirlo. Juvetus imponerade ordentligt i premiären. Trots att varken Elia eller Estigarribia spelade en minut. Bredden kan vara Juventus nyckel till scudetton.