Oändligt är vårt stora äventyr

kl. 11:09:23, 2011-09-09



Timmarna innan. Drömmar om det stora genombrottet. Långtidsskador - ett främmande ord. Årets mål ännu inte gjort och favoriterna i samma startblock som nedflyttnings-kandidaten. Eller som Karin Boye diktade:
Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.
---

Ikväll drabbar regerande mästarna ihop med fjolårsfemman. Milan mot Lazio och visst spritter det i hela kroppen? Måtte eftermiddagen gå fort. Låt det börja!

Lazio har inte besegrat Milan på San Siro sedan 1989. Det är en jobbig packning att ha i ryggsäcken en premiärkväll. Ni har säkerligen redan full koll på lagens skador, form eller avstängningar (Marchetti efter rött kort i en primavera-match...). Men några frågor kan vi ta med oss till matchen:

- Hur är Zlatans form? Det såg sådär ut mot San Marino och Ibra har varit skadedrabbad senaste tiden.

- Pato eller en Cassano i superform på topp? Gazettan tror på förstnämnda. Andra kännare menar att Cassano är given.

- Är Hernanes på spelhumör? Profeten med de magiska fötterna har en tendens att vara något ojämn. Är han på hugget ikväll?

- Lyckas Klose tåa, ramla eller framför allt nicka in en boll i sin seriedebut för Lazio? Tyskpolacken har en tendens att alltid vara på rätt plats när det osar målfarlighet.

Jag tror inte att Lazio kan besegra sina demoner heller ikväll. Sviten håller i sig. Däremot tror jag de kan hugga en poäng. 1-1 eller 2-2?

---

Omgången blir komplett först på söndagkväll när Palermo tagit emot Inter på La Favorita. Visst ska man försöka se alla matcher, åtminstone med ett öga. Men skall en match plockas ut ur första omgången vill jag rekommendera Cesena - Napoli i morgon (20.40 TV4 Sport). Spännande Cesena med Mutu, Candreva, Éder och Martinez mot ett Napoli fullproppat med kvalité. Omgångens match såhär på förhand.

---

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

/Leo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0