Ciao Giampaolo och Di Francesco?

kl. 23:45:27, 2011-10-23

En helg där andra saker tagit tid från fotbollen. Men så måste det få vara ibland, dessvärre. Låt oss i alla fall trots detta gemensamt gå igenom Serie A:s åttonde sjunde omgång.

Vi började som vanligt redan på lördagen med det i Italien så populära resultatet due-due.

Fiorentina misslyckades med att vinna igen och har nu gått segerlösa i en månad. Jovetic x2 räckte inte för att kämpa ner seriens kanske mest underskattade lag Catania som jag på förhand tippade 11:a. Vi är visserligen enbart en knapp femtedel in på säsongen men Montellas gäng imponerar och har endast en förlust hittills.

Lördagens andra match var Juventus mot Genoa och på förhand en given etta. Genoa har inte besegrat Juve på bortaplan i ligan sedan 1991. Även här en dubbelmåslytt i Matri x2 men ingen trea till den gamla damen. I Genoa måste Merkel lyftas fram. Matchens lirare tillsammans med Matri.

Om vi på lördagen fick nöja oss med tvåmålskyttar behövde vi inte vänta mer än dryga timmen i söndagens lunchmatch. Lecce svävade på moln efter imponerande 3-0 i halvtid på stora Milan. Sedan slängde Allegri in den ghananske prinsen och resten handlade om Boatengs vänster, höger och höger igen. Mario Yepes fullbordade sedan den prydliga vändingen med sitt 4-3-mål. Viktigt, viktigt för Milan och fullständigt vidrigt för Di Francescos redan hårt pressade Lecce. Eusebio sitter utan tvekan löst.

---

Att matchtiden 12.30 betyder målkalas i Italien råder det ingen som helst tvekan om. 22 mål hittills fördelat på sex matcher. 3,66 mål per match.

---

Mer då? Tja, Erik Lamela behövde bara sju minuter för att presentera sig för hemmapubliken i Rom. Varningsflaggen för Roma är härmed hissad.

Thiago Motta gjorde Inters enda mål i hemmaviktorian mot Chievo. Oerhört viktiga poäng för Ranieri och Inter som ändå inte riktigt imponerar än. Men ett fall framåt åtminstone.

Atalanta och Maxi Moralez fortsätter att leverera. Här erkänner jag min felbedömning. Jag trodde inte att Bergamos stolthet skulle hämta in de sex minuspoängen så fort som de gjort. Hade man sluppit starta på minus hade man idag legat 3:a... Blir väldigt spännande att följa dem resten av säsongen.

Siena - Cesena 2-0. Marco Giampaolo näste tränare att ryka? Om Atalanta överraskat mig positivt så är Cesena precis tvärtom. Så här illa trodde jag verkligen inte att det skulle se ut. Snart tryter tålamodet, Ballardini nämns som möjlig ersättare.

Udinese och (självklart) Di Natale (tvåmålskytt) ser fortsatt starka ut. Prydliga 3-0 på Novara och bianconeri toppar Serie A i ensam majestät.

Endast tre pinnar bakom Udinese hittar vi Cagliari som spelade omgångens enda 0-0 match hemma mot Napoli. Hur länge orkar Cagliari leverera? Och hur länge till är Ekdal fastsvetsad på bänken?

Bologna och Lazio avslutar helgen och huvudstadsklubben, tillika derbysegrarna, gick segrande ur duellen. Men segern kan visa sig bli kostsam. Både Hernanes och Matuzalem klev av skadade.

---

En vecka till nästa omgång? Icke. Redan på tisdag rullar nästa omgång igång med Juve - Viola. Vi hörs då!

/Leo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0