Fotbollen ger, fotbollen tar

kl. 23:07:34, 2012-05-14
Injury

Villarreal
gick in i säsongen 11/12 med gott mod och CL-spel på schemat efter topplaceringen säsongen innan. Sedan sket sig allt för Villarreal, som Lasse Granqvist skulle kunna ha sagt.

 


Eller för att tala klarspråk: sedan kom FC Barcelona med sitt satans UEFA i sällskap och gick högstadium på stackars los submarinos amarillos.

 

Lottningen till gruppspelet i Champions League 11/12 hölls den 25 augusti i Monaco. Ni vet hur vissa alltid har tur med lottning och spel och så? Det hade inte Villarreal den här eftermiddagen. Lilla Villarreal hamnade i gruppen som snabbt fastslogs vara dödens grupp. Napoli, Manchester City och Bayern München gjorde ubåtarna sällskap i den.

 

Fyra dagar senare stundade ligapremiär, borta mot Barcelona. 5-0. Tack för kaffet. Villarreals säsong hade ändå bara börjat.

 

Jag vet inte om Villarreal egentligen repade sig efter dessa två käftsmällar. Efter förlusten i Barcelona följer åtta ligamatcher med endast en seger. Den 1 oktober skrev jag i bloggen så här: ”Fortfarande ser jag inte hur Villareal ska kunna ta en EL-plats med sin trupp. Den är helt enkelt inte bra nog”. Truppen skulle komma att sättas på ytterligare prov.


Inom ett par veckor följer här två rejäla käftsmällar till. Men först, en liten lavett. Uche - ägd av Villarreal, utlånad till Granada - sänker sin ägarklubb med matchens enda mål när lagen möts.

 

Men åter till smällarna med blodvite som konsekvens.



Inom ett par veckor blir Nilmar skadad och borta i två månader. Följd av lagets stjärna och guldklimp – Giuseppe Rossi. Rossi ska bli borta från fotbollen en lång, lång tid.

 

Ni kommer ihåg att samtidigt pågår ett CL-gruppspel, va? Det finns ingen anledning att dra ut på lidandet. Villarreal lämnar Champions League med noll inspelade poäng, 14 mål insläppta och endast två mål gjorda framåt.

 

Visst kan man se tendenser till effekt av de två tränarbyten de har gjort. Men laget har inte riktigt hämtat sig och truppen klarade helt enkelt inte av alla skador och det tuffa spelschemat. Förståligt.

 

Trots all otur och skit har Villarreal kämpat tappert. En tre minuter kortare match i sista omgången (och en bannlysning av tigrar på El Madrigal) och Villarreal hade spelat i Primeran kommande säsong. Men fotbollen ger, och fotbollen tar. Vi tar ett ledsamt adjö av en vacker och sympatisk klubb och hoppas vi får se dem uppe i Primeran igen mycket snart.

 

 

--

 

Övrigt:

 

Villarreal B säkrade sin plats kvar i Segundan bara timmarna innan A-laget fick ta steget ner till den. Det innebär att A-laget puttar ner sitt B-lag ytterligare en division då två lag från samma klubb inte tillåts spela i samma division.

 

Villarreal är det lag som senast bröt tvålagsfotbollen i La Liga. Säsongen 07/08 slutade klubben på en välförtjänt andraplats – med hela 10 poäng ner till trean Barcelona.

 

Allt väl, Leo

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0