En möjlig sluttabell

kl. 16:22:00, 2012-08-18
 I absolut sista stund har jag tippat utgången i La Liga. Framförhållning får andra stå för. Tid för en genomarbetad version med längre motiveringar och framlagda teorier finns helt enkelt inte. Men ett par saker hinner jag nog få ur mig
 
1. Real Madrid
2. Barcelona
3. Valencia
4. Atlético de Madrid
5. Sevilla
6. Espanyol
7. Athletic
8. Real Sociedad
9. Getafe
10. Real Betis
11. Malaga
12. Mallorca
13. Deportivo
14. Osasuna
15. Levante
16. Celta Vigo
17. Real Zaragoza
18. Granada
19. Vallecano
20. Valladolid
 
Real Madrid vinner ligan. Tror det blir något i stil med förra året, inte poängmässigt då jag kan tycka att det finns tendenser till att de ”svagare” lagen i ligan har blivit betydligt starkare. Men jag tror däremot att ligavinsten blir komfortabel och att ett gäng poäng kommer att skilja mellan tvåan Barcelona.
 
Valencia, den ständiga trean har en stark trupp och är än mer samspelta än förra året. Atletico Madrid har tappat speldirigenten Diego, som var en enormt viktig pjäs. Där finns en stor lucka att fylla. Sevilla och Atletico tampas om den sista CL-platsen. Om Atleti har ett hål att fylla på mittfältet har Sevilla det tunt på anfallsfronten. Fönstret är öppet och en anfallare anländer troligtvis innan det stänger.
 
Espanyol ser starka ut och har varit relativt framgångsrika på transfermarknaden. Med Simão i laget kan Espanyol i år gå riktigt bra. Klassvärvning rakt igenom.
 
Athletic. Här finns att prata om. Gjorde extremt bra ifrån sig i både Europa League och Copa del Rey. Men i ligan var det i sanningens namn sisådär. En tunn trupp stod i vägen. Svårtippade. Sociedad kan bli ett av säsongens utropstecken. Ser mycket spännande ut. Var förra säsongen två poäng ifrån att klå sin rival och ”storebror” Athletic, kommer ge en hård kamp även i år. Ser mycket fram emot El Derbi Vasco. Har fått behålla både Iñigo Martínez och Griezmann samt fått loss Carlos Vela på permanent basis. Kanske satta något högt upp, men det kostar inte att hoppas.
 
Malaga är svårtippade. Allt som finns att säga om Malaga har redan sagts. Har dock en okej stark trupp. Som många lag i Spanien just nu är problemen störst i anfallet.
 
Zaragoza – likt Valencia – prenumererar på 17e platsen. Så är det bara. Levante har förlorat överraskningsmomentet och Kone – två stora anledningar till förra årets succé. Är rädd för att det kan bli platt fall för Levante.
 
Projekt Mallorca ska bli spännande att följa. Den fantastiska lagbyggaren Caparros har något på gång på semesterön. Behöver mer tid. Deportivo blir bästa nykomling, ser starka ut. Har hämtat hem ett helt gäng spelare på lån från klubbar i Portugal.
 
Ta ovan för vad det är, en snabb och ytlig genomgång av hur det kan komma att se ut. EM och OS-fotboll i all ära, men det är ligafotbollen som berör. Och om bara någon timme sitter man där, tyst mumlandes ”Oj, oj, oj vilken boll” och skriker sig hes på den spanska domarkåren. Det om något, kan vi slå fast.
 
/Leo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0