Il cielo in una stanza

kl. 00:25:02, 2011-09-19

Inter - Roma 0-0
Ångestmöte på Meazza och just därför fullt logiskt oavgjort. Mindre väntat med mållöst då Inter var tillbaka med trebackslinje och Enrique testade Taddei och Perrotta som ytterbackar. Men det är två lag som har svårt att få till det den sista tredjedelen. Interspelarna uppträder osäkert och vet inte riktigt var de ska ligga i positionsspelet. När sen Gasperini byter ut Forlan för Muntari vid 0-0 undrar man ju verkligen hur tankegångarna gick. Jag vill trots allt mena att Luis Enrique tog den här matchen på poäng. Oavgjort borta mot Inter är fullt godkänt och nybygget Roma tar små steg hela tiden. Värre är det för Gasperini. Högoddsare - Donadoni, som fanns på plats, tar över?

Cagliari - Novara 2-1
Att förlora på Sardinen är ingenting att skämmas över. Siffrorna 2-1 är dock i finast laget för Novara. Cagliari hade mängder av chanser och kunde lika gärna ha vunnit med ytterligare ett par bollars marginal. Ficcadentis gäng kan nu stoltsera med maximala sex poäng. Dessvärre ingen Ekdal i truppen och chanserna lär inte öka om Cagliari fortsätter i samma stil.

Lazio - Genoa 1-2
Vad har vi här egentligen? Ett förhandstippat Lazio, som spelade så fenomenalt bra första 20 mot Milan i premiären, har sedan fallit igenom. Först "bara" 2-2 hemma mot rumänska Vaslui i EL-premiären och nu hemmaförlust mot Genoa. Sculli gav visserligen örnarna ledningen och vägrade gentlemannamässigt att fira men sedan blev det som det brukar. Lazio drar i bromsen och får svårt att skapa lägen. Granqvist får Serie A-debutera efter skada och även om han inte var speciellt inblandad i det offensiva kvarstår ändå fakta - efter hans entré vände Genoa. Palacio Romario-tåfjuttar in kvitteringen och sedan Bulgarien-faller Diakité och Kucka kan rulla in 2-1 i öppet mål. Lazio för fega. Genoa effektiva.

Parma - Chievo 2-1
Giovinco, Giovinco. Den lilla atommyran sänker Cheivo med två mål och återfinns nu i skytteligaledning tillsammans med Cavani. Viktig för Parma att resa sig direkt efter överkörningen i Turin. Desto tyngre för Chievo som ju endast fick med sig en poäng i hemmamötet med nykomlingen Novara förra veckan.

Udinese - Fiorentina 2-0
Udinese vet ännu inte hur det känns att släppa in mål säsongen 2011/12. De svartvita stängde matchen redan efter en halvtimme efter mål av Di Natale (vem trodde något annat) och Isla. Som om inte det var nog för Fiorentina skadade sig Gilardino allvarligt och de första rapporterna talar om flera månaders skadefrånvaro.

Bologna - Lecce 0-2
Om Udinese inte vet hur det är att släppa in mål, så vet Bologna inte hur man gör dem. Efter 2x 0-2 är det tidig kris i universitetsstaden. Jag trodde på Bologna innan säsongen men börjar hamna i andra tankar nu. 0-2 hemma mot Lecce är inte bra. Bisolis lag har svårt att få till det och på onsdag reser man till Juventus arena. Ingen ideal match med tanke på var man befinner sig just nu. Lecce tar en fin trepoängare och har i nästa omgång Atalanta hemma. Klart mer överkomligt.

Atalanta - Palermo 1-0
Atalanta är ett annat lag jag nog måste omvärdera. Värvningen av Moralez såg jag redan på förhand som en fin värvning men här är det flera som imponerar. Denis, målskytt idag, Bonaventura och Cigarini bidrar alla i hög grad till Bergamo-lagets fina inledning. Efter 2-2 borta mot Genoa och 1-0 idag återstår bara två minuspoäng att hämta in.

Catania - Cesena 1-0
Inte heller denna vecka såg jag något av Catanias match men den tycks ha varit ungefär lika underhållande som förra veckans. Vad kan vi då ändå konstatera? Jo, inte heller Catania har släppt in något mål denna säsong. Men de verkar ha problem att göra mål också. Maxi Lopez gjorde matchens enda på straff.

Siena - Juventus 0-1
De senaste säsongerna har Juve haft svårt att vinna dessa matcher som på förhand ses som enkla poäng. Idag vinner man efter Matri-mål och visst vill man gärna tolka segern som ännu ett tecken på att det är ett nytt Juventus vi ser. Men det är trots allt bara andra omgången...

Napoli - Milan 3-1
Milan med en enorm skadelista innehållandes bland annat Ibrahimovic, Ambrosini, KPB och Robinho gjorde resan ner till fortet, grytan, San Paolo och fick sig en rejäl omgång. Napoli var sådär vackra som bara ett lag som frälsts av en Ma(ra)donna kan vara. Inler-Gargano käkade upp mittältet, Hamsik och Lavezzi löpte, sicksackade och sydde korsstygn på Milans planhalva. Och längst där framme: mannen som bär en hel stads drömmar på sina späda axlar - Edison CAA-VAA-NII. Det finns så mycket att säga, så mycket att peka på; som att Napolis på förhand utdömda backlinje spelade så bra att Drillo varit stolt, eller att Napolis bredd i år ser oändlig ut (Dzemaili, Zuniga, Pandev...),  eller det faktum att Pato tycks ha svårt att hitta sig själv. Men. Orden och natten räcker inte till.

Serie A har bjudit på två mycket vackra inledningsomgångar hittills. Och vackrast har Società Sportiva Calcio Napoli varit.

/Leo

Kommentarer
Postat av: joel

Napoli ser ut att bli farliga i år, inte så konstigt egentligen med tanke på vilket lag dom har. Bland de bättre fotbollsbloggarna i sverige IMO, big up!

2011-09-19 @ 18:07:15
Postat av: Leopold Strand

Ja, du har helt rätt. Dessutom en klubb som har ordning på sin ekonomi. Napoli kan gå en ljus framtid till mötes.



Tack!

2011-09-19 @ 19:51:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0