Inför den andra (tredje) omgången

kl. 18:51:57, 2011-09-08
Valencia – Atletico Madrid

På pappret den mest intressanta matchen. Båda lagen har inför säsongen tappat tunga pjäser, men ersatt dessa bra. Ett par av dem spelade i premiären, men samtliga har mer att ge. Falcao och Turan’s prestationer blir förmodligen avgörande för Atletico. Falcao stod för en assist senast mot Jamaica, Turan osynlig och straffsumpare mot Österrike. Håll koll på Soldado och Piatti hos Los che’s. Fördel Valencia.

 

Osasuna – Sporting


Osasuna lyckade ta poäng förra omgången mot Atletico Madrid, medan Sporting fick se sig själva besegrade hemma av Real Sociedad.  Osasuna har ett starkt försvar, men lika svagt anfall. Om någon kan kliva fram är det Sportings Miguel De Las Cuevas. Fördel någon? Nja, 50-50. Troligt kryss.

 

Real Sociedad – Barcelona


Barcelona har här en ypperlig chans att fokusera på att finputsa sin målskillnad, för tre poäng är här så gott som säkra, redan innan matchstart. Sociedad vann visserligen nu senast borta mot Sporting, men det här är den djupa delen av bassängen. Barcelona kommer att straffa varje misstag obarmhärtigt. Vem att hålla koll på i Barcelona? Alla under 1.74 cm. Och i Sociedad? Carlos Vela.

 

Villareal – Sevilla


Intressant match. Efter första omgången är det fortfarande mycket oklart hur starka lagen är, egentligen. Villareal förnedrades av Barcelona, men har efter förlusten förstärkt med Uche och De Guzman. Sevilla besegrade Malaga med 2-1, men ingen vet hur bra Malaga egentligen är. Sevillas president Del Nido har startat något som kan liknas revolution i ligan. Svårtippad match. Liten fördel Villareal.

 

Málaga – Granada


I och med Granadas tillkomst i ligan har vi välsignats med ännu ett Andalusienderby. Kul! Málaga kommer i matchen ges utrymme att spela ihop laget och hitta samspelet. Granada ska inte ha något att sätta åt, speciellt inte på bortaplan. Hoppas och tror att Málagas bästa spelare under försäsongen får speltid, Bounanotte.

 


Real Betis – Mallorca


Real Betis uddamålssegrade över Granada föregående omgång. Mallorca uddamålssegrade över Espanyol. Mallorca vann den fighten och tar förmodligen söndagens fight med, men krysset är nära. Ingen match jag får gåshud av, speciellt inte nu när De Guzman lämnat ö-laget.

 

Espanyol – Athletic Bilbao


Vad hände, Bilbao? De rödvita som såg så spännande ut inför säsongen, så radar de upp en osexig 1-1 match mot Rayo Vallecano av alla lag. Nej, El Loco Bielsa får göra skäl för sitt namn och skaka liv i sitt lag. Espanyol är dock fullt av talang, de har faktiskt hela ligans yngsta medelålder på 24,4.

 

Rayo Vallecano – Zaragoza


Räkna här med att Zaragoza är revanschsugna. 0-6 förlusten mot Real Madrid är en plump i protokollet, men räkna inte ut Zaragoza, de har ett mycket spännande ungt lag med en rutinerad herre vid namn Aguirre vid rodret.

 

Real Madrid – Getafe


Jaha. Finns inte mycket att säga här. Det känns inte riktigt som Getafes säsong, mäktade endast med ett kryss nu senast mot Levante, på hemmaplan. Frågan är hur många mål maskinen Real orkar producera.

 

Racing Santander - Levante


På pappret den minst intressanta matchen, men i La Liga säger det ingenting. Vår svensk i Racing, Kennedy, dras med småskador och är tveksam till spel.

 

/Leo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0