Från respektfull till galen på 64 minuter

kl. 21:01:11, 2011-09-19
Vi gick igenom en bråkdel av helgens omgång i La Liga på twitter redan i går kväll. Låt oss en dag visare ta upp ett par saker lite mer noggrant.

Luis Garcia firar mål mot Espanyol

 

Zaragoza – Espanyol spelades i går kväll, en hyperintressant match tack vare två Garcias. Luis Garcia och Sergio Garcia. Luis Garcia lämnade sitt älskade Espanyol för Zaragoza endast ett par veckor sedan. Klubben han stolt har representerat i över sex år och 220 matcher. Sergio Garcia lämnade Zaragoza redan 2008, han var där mycket uppskattad och i går kväll stod han som motståndare i Espanyol. Där har ni bakgrunden.

 

Luis Garcia satte 1-0 efter 29 minuters spel. Han knyter näven diskret och bränner av ett par sekunders leende. Ett värdigt firande. Under tiden har Sergio Garcia det tuffare. Så fort han närmar sig bollen visslas och buas det högt.

 

Espanyol kvitterar faktiskt i andra halvlek, och Sergio Garcia, som inte verkar tycka att det är nog med visslingar försöker sno åt sig äran för målet, men det tilldöms korrekt Lopez. Så åter till Luis. I den 88e minuten tilldöms Zaragoza straff. Luis stegar fram och har hans att avgöra mot klubben han nyligen lämnat. En katastrofalt dåligt straff senare skanderar de tillresta Espanyolfansen hånfullt ”Luis, Luis, Luis!”.  Det skulle dem icke ha gjort. I den 93e minuten håller sig Luis – taggad av de hånfulla tillropen – framme och nickar in 2-1. Och efter matchens alla händelser firar Luis som en galen man. Det hoppas över reklamskyltar och det är mer än ett elegant, diskret leende över hans ansikte den här gången. 64 minuter tog det alltså för Luis Garcia att gå från respektfull till galen. Och vad börjar Zaragozafansen direkt att skandera tror ni? ”Luis, Luis, Luis!

 

Vackert

 

------------

 

-      Alla trötta som hånar och kritiserar La Liga och drar paralleller till skotska Premier League kan sluta läsa här. La Liga lever och frodas! Visserligen har det endast gått tre omgångar, men hörrni, se vilka vi har i toppen av ligan. Valencia som på kort tid förlorat sina absolut mest tongivande spelare i Silva, Villa och Mata. Soldado drar här ett jättelass. Och Real Betis, lever de på sin nykomlingsentusiasm eller finns det kvalitet så här hög i den på pappret så tunna trupp Pepe Mel förfogar över?  Inte säker än.

 

------------

 

-       Falcao, Turan och Diego. Atleticos tre nyförvärv var bäst på plan i gårdagens seger mot Santander. Har Atletico Madrid lärt sig att värva kvalitet istället för kvantitet? För sticka-kniven-i-ryggen-Agüero tog det 234 matcher att göra ett hattrick. För Falcao tog det tre. Och El Genio Turco, som han så härligt kallas, har visat sig vara en lysande framspelare.

 

Vi nöjer oss där.

 

/Leo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0