Lördagens matcher i La Liga

kl. 12:07:24, 2011-10-01
Lördagen bjuder på mycket intressant, om vi ska vara ärliga mest utanför Spaniens gränser. Men vad vi vet är att vi aldrig ska räkna bort La Liga, världens mest svårtippade liga, bortsett från topp 2. Jag ger er lördagen!

Osasuna – Mallorca


Jaha, Laudrup blev inte först i ligan att få foten som jag tidigare antydde. Han valde att gå självmant efter att hans assisterande fick sparken. En riktig soppa alltså. Mallorca står alltså utan huvud- och assisterande tränare. Osasuna har som bekant stora problem med att göra mål. Jag tvivlar på att Mallorca spelarna mäktar med den här ”tränaren-får-gå-nu-boosten”, men jag ser inte heller Osasuna som målmaskiner helt plötsligt. Svårtippat match, men om man ska gå på något? Under 2,5 mål.

 

Racing Santander – Rayo Vallecano


På pappret den mest ointressante matchen den här lördagen. Ur svenskt perspektiv ser Kennedy ut att missa ytterligare matcher. Inget att höja ögonbrynen för, Rayo kan mycket väl med sin energi ta poäng.

 

Villareal – Zaragoza


Fortfarande ser jag inte hur Villareal ska kunna ta en EL-plats med sin trupp. Den är helt enkelt inte bra nog. Tränaren Garrido är hårt pressad efter endast en vinst under säsongens alla tävlingsmatcher. Zaragoza är kluriga. Mäktade med ett kryss senast mot storsatsande Malaga. De har en intressant trupp och nu när Luis Garcia har kommit igång kan det – och kanske borde – räcka till minst en poäng på El Madrigal i dag.

 

Valencia – Granada


Inte mycket att snacka om. Ett pressat Valencia tjuvade till sig en poäng mot Chelsea nu senast i CL och har relativt god form, trots en oväntad förlust i senaste ligaomgången mot Sevilla. Granada kryssade senast mot ett blekt Osasuna och är inte helt ofarliga, men mot Valencia är man ett par nummer korta.

 

Malaga – Getafe


Malaga börjar komma igång på allvar. Defensiven sitter som en smäck, målvakten Willy är faktiskt endast 6 minuter ifrån att slå klubbrekordet gällande hålla nollan. Offensiven strular dock fortfarande lite, utan Cazorla hade man varit ett par poäng fattigare. Getafe visade styrka förra omgången då man besegrade ligaledande Betis. Nu ser det trist nog ut som att man får klara sig utan skyttekungen David Guiza. Noterbart här är att Bounanoutte hålls kvar på läktaren, ingen vet varför. Och att Rondon fortsatt förpassas till bänken.

 

Nu njuter vi!

 

/Leo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0