Forever young

kl. 15:37:02, 2011-10-07

Landslagsuppehåll och redan abstinens? Javisst är det så. Visserligen känner man väl av en viss ångest inför stundande batalj i Helsingfors, men vi kan ändå unna oss lite nörderi. För att stilla suget och för att dämpa nervositeten inför finnkampen.

Serie A får då och då kritik för att vara en åldrad liga. En serie där föredettingar huserar. Vi som följer italienska ligan år ut och år in, månad för månad och med sjuklig besatthet vet att det där är något överdrivet. Men det finns ju faktiskt ett par herrar med långa karriärer att se tillbaka på. Män som vunnit det mesta och sett profiler komma och gå.

Jag tänkte därför passa på att roa mig själv (och er) med att agera tränare såhär på fredageftermiddagen. Men med vissa restriktioner. Här får enbart det gamla gardet ta plats. Inga ungtuppar som Di Natale eller Miccoli får vara med och lattja. Nu ska the oldies bilda lag. Men lite fick jag släppa på reglerna, det visade sig vara svårt att bygga ett lag på enbart grabbar över 35 år. Vissa ynglingar på 34 jordsnurr fick wild card till bänken. Men startelvan består uteslutande av spelare som är 35 eller äldre. Samtliga i startelvan har dessutom spelat minst en minut i Serie A denna säsong.

Vi tvingas spela Gasperinis utskällda 3-4-3; det fanns helt enkelt för få försvarare som höll måttet. Totti ligger i en offensiv roll på mitten, mellan mittfält och anfall medan Brocchi är balansspelare.

Jag ger er här Serie A:s Old Boys. Skulle ni vilja möblera om? Gör då gärna det i kommentarsfältet. Kanske har jag missat någon gammal räv som skulle kunna tillföra spetskompetens i ett redan rutinerat gäng. Bakifrån och framåt:

Giorgio Frezzolini (35 år, Atalanta)

Massimo Oddo (35, Lecce) - Alessandro Nesta (35, Milan) - Javier Zanetti (38, Inter)

Clarence Seedorf (35, Milan) - Christian Brocchi (35, Lazio) - Francesco Totti (35, Roma) - Simone Vergassola (35, Siena)

Alessandro Del Piero (36, Juventus) - Hernán Crespo (36, Parma) - David di Michele (35, Lecce)

BÄNK:
Francesco Antonioli (42, Cesena), Mario Yepes (35, Milan), Giuseppe Biava (34, Lazio), Simone Perrotta (34, Roma), Mark van Bommel (34, Milan), Pippo Inzaghi (38, Milan), Marco Di Vaio (35, Bologna)

/Leo

Kommentarer
Postat av: ssl

Några till: Rocchi 34, Cassetti 34, Luca Toni 34, Zambrotta 34, Abbiati 34, Cordoba 35, Luca Castellazzi 36.

2011-10-08 @ 23:08:09
Postat av: Leo

ssl >> Fina namn såklart. Tanken med startelvan var ju dock enbart spelare på 35 år eller mer och med kravet att de hade spelat i årets Serie A. Varken Cordoba eller Castellazzi har, mig veterligen, fått speltid i höst.



Men till en eventuell bänk - absolut.

2011-10-09 @ 15:47:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0