Borta bra, men hemma bäst

kl. 11:06:39, 2011-10-14
Visst var det härligt och så att se Sverige ta sig till EM, men det är klubbfotbollen som vi alla älskar mest, eller hur? Bloggen firar med att erbjuda er små tankar och uppdateringar inför kommande omgång i La Liga. Läs för att briljera i tv-soffan med anekdoter och annat gott.


Barcelona – Racing Santander

 

Racing har det lite kämpigt, minst sagt. Tillsammans med Sporting Gijon står de skamsna helt utan trepoängare, än så länge. Laget har inte riktigt hämtat sig sedan premiären, då Soldado i princip ensam vände underläge till seger i slutminuterna för hans Valencia. Kennedy är fortsatt på skadelistan på grund av hans ankel. I Barcelona är läget som det brukar vara, 23 mål gjorda på sex matcher och än har de inte lämnat planen poänglösa. Racing får här fokusera på att hålla nere siffrorna.

 

Sevilla – Sporting Gijon

 

Natt och dag. Sevilla har noll förluster, Sporting har noll vinster. Men krysset ligger här nära. Sevilla har oerhört svårt att få målskyttet att lossna och har endast mäktat med att göra sex mål hittills. Det hjälper inte att Negredo står på skadelistan. Bättring krävs.

 

Granada – Atletico Madrid

 

Radamel Falcao har knappast gjort någon besviken. Nu senast hjälte för sitt Colombia när han kom in med kvarten kvar och satte segermålet. Annars har Atletico som vanligt blandat och gett, men här krävs seger för att inte hamna efter i jakten på Europa. Arda Turan borta p.g.a. skada.

 

Mallorca – Valencia

 

Joaquin Caparros är ny coach för Mallorca, ett mycket bra val. Caparros är mannen bakom Athletic Bilbaos framgångar de senaste åren. Han kan vara precis vad Mallorca behöver, en tränare som bygger långsiktigt och som gör det oerhört bra. Ska bli mycket spännande att följa. Valencia då? Har som målsättning att sluta på topp 3. Ska då vinna tillställningar som denna. Håll koll på Piatti, som alltid.

 

Athletic – Osasuna

 

Baskienderby! Bielsa har haft en tuff inledning. Men han har haft otur. Tabelläget speglar absolut inte spelet. Bilbao har varit bra, och Muniain ännu bättre. Herrera är tillbaka från sin knäskada och förväntas få speltid, viktig kugge i Athletic. Hoppas och tror att Llorentes två kassar i förra veckans baskderby inte var en tillfällighet, Lejonkungen är tillbaka! Osasuna bra senast mot Mallorca och är bra på att kryssa. Men nja, Lejonen tar det här.

 

Zaragoza – Real Sociedad

 

Ett riktigt mittenmöte. Aguirres mannar har gjort det relativt bra, faktiskt. Har haft ett relativt tufft spelschema. Sociedad likaså. Svår match att sia om.

 

Getafe – Villareal

 

Villareal lever på sitt rykte. Truppen känns oerhört tunn och jag kan inte förstå hur de lyckades behålla Rossi. Getafe behöver seger, men jag vet inte, krysset känns nära till hands.

 

Levante - Malaga

 

Mycket intressant möte! I skuggan av den inledande Betishypen smög Levante. Är tillsammans med Barcelona de som klarat sig utan förluster, och då har man ändå mött Real Madrid. Levante har bevisligen ett mycket starkt försvar, men Malaga har en Cazorla i toppform. En värdemätare, för bägge lagen.

 

Real Madrid – Betis

 

Sahin fortfarande skadad men har nu börjat träna med boll. Men vad gör väl det? Real har ju ett par alternativ. Betis testas. Var starten deras endast en lyckoträff? Real vill undvika en ny Levantematch, räkna med att de kommer att visa och spänna sina muskler.

 

Rayo Vallecano – Espanyol

 

Rayo saknar fortfarande en hemmaseger, och Espanyol saknar en bortavinst. Men Espanyol bör komma igång, truppen de har på pappret är inte så dålig som tabelläget indikerar. Vi får se, svår match att sia om, och inte den som jag kommer följa med största fokus.

 

/Leo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0